'Valencia nog altijd in de markt voor Van der Wiel'

André

Valencia wil Gregory van der Wiel nog altijd overnemen van Ajax. Eerder leek de Spaanse topclub nog af te haken omdat er geen schot kwam in de transfer.

De kwartfinalist van de Europa League wil Van der Wiel komende zomer overnemen van Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad. In de winterstop leek een transfer in de maak, maar toen kwam het niet tot een akkoord. De rechtsback van het Nederlands elftal raakte geblesseerd en verdween vervolgens uit beeld.

Van der Wiel heeft een contract tot 2013 bij Ajax, waardoor Valencia een transfersom dient te betalen. Maar voorlopig liggen vraag en aanbod nog te ver uit elkaar. De Amsterdammers willen meer dan tien miljoen euro ontvangen voor de zelf opgeleide speler. Valencia hoopt enkele miljoenen minder te betalen.

De international heeft zelf al aangegeven graag de overstap naar Valencia te willen maken. Hij bezocht zelfs al een wedstrijd van zijn mogelijk toekomstige club. Maar voordat het zover is richt Van der Wiel zich volledig op zijn rentree bij Ajax. Maandag maakte hij voor het eerst weer minuten bij Jong Ajax en hoopt volgende week weer bij de wedstrijdselectie van Frank de Boer te zitten. Volgende week woensdag speelt Ajax uit bij sc Heerenveen.