[OS 2012] Stel je vraag aan Bas Verwijlen

Frank (franklop)

Op 27 juli gaat in Londen de Olympische Spelen van start. FOK!sport zal daar uiteraard uitgebreid verslag van doen. Ook zijn er vooraf al diverse specials te vinden en ook worden sporters benaderd om jullie vragen te beantwoorden. Dit keer trappen schermer Bas Verwijlen.

Bas Verwijlen
De 28-jarige Bas Verwijlen startte op zijn vijfde met schermen en kwam in 2001 op het internationale toneel tevoorschijn. Sinds die periode werd hij vier keer Nederlands kampioen bij het degenschermen, in 2004, 2005, 2008 en 2011. Al die tijd werd hij getraind door zijn vader Roel.

Schemer Bas Verwijlen (Foto: Pro Shots)

Vanaf 2005 boekte Verwijlen successen op grote toernooien. In 2005 won hij als eerste Nederlander in 100 jaar een bronzen medaille op het WK. In 2011 verbeterde hij zelfs deze prestatie door zilver te veroveren. Hij verdiende daarme ook een nominatie voor Sporter van het Jaar, een titel die hij verloor aan Epke Zonderland.

In 2008 deed Verwijlen al mee aan de Olympische Spelen. In Peking reikte hij tot de kwartfinale, waarin hij verloor van de uiteindelijke olympisch kampioen Matteo Tagliariol. Hij plaatste zich in februari al voor de Spelen, door bij de laatste zestien te komen bij de Grand Prix van Qatar.

Stel nú je vraag!
Heb jij een brandende vraag voor Bas Verwijlen over zijn voorbereiding of verwachting voor de Olympische Spelen of zijn er andere zaken over schermen, die je graag wilt weten? Stel je vraag dan nu! De redactie van FOK!sport selecteert uiteindelijk de leukste vragen, die door Bas Verwijlen beantwoord zullen worden.

Je kunt je vraag tot dinsdag 10 april 2012 19:00 uur hieronder in een reactie stellen.