FOK!filmtips van de dag: Death Row (Documentaire)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Nutty Professor II The Klumps

Het is vanavond weer een matig aanbod wat betreft films. Tenzij je van pratende honden houdt, dan kan je om 20.30 uur terecht op SBS6 waar Marley & Me wordt vertoond. Liefhebbers van Eddie Murphy kunnen beter, op datzelfde tijdstip, afstemmen op RTL8 waar Nutty Professor II: The Klumps te zien is.

Death Row 1

De FOK!filmtip van vandaag is vanavond om 23.00 uur bij onze zuiderburen van Canvas te zien. Death Row is een zeer indrukwekkende documentaire van Werner Herzog. In de film volgt de filmmaker onder meer leden van de beruchte Texas Seven, een zevental gevangenen die in december 2000 uit de maximaal beveiligde John B. Connelly gevangenis wisten te ontsnappen.

Om 23.50 wordt Death Row gevolgd door de Zweedse documentaire The Guerilla Son, over een Irakese jongen, genaamd Zanyar, die als 5-jarige asielzoeker in Zweden belandt en 23 jaar later zijn vader weer ontmoet. Zanyar heeft veel vragen voor zijn vader maar deze weigert over zijn verleden te spreken. Om toch antwoorden op zijn vragen te krijgen wordt Zanyar gedwongen zijn eigen verleden onder ogen te zien. Eveneens te zien op Canvas!

Voor nachtbrakers is er tenslotte nog de keuze tussen Otto Preminger's The Human Factor op BBC2 om 00.20 uur en de dramafilm Lawn Dogs op BBC1 om 01.05 uur.

Veel Kijkplezier.