FOK!filmtips van de dag: Watchmen

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

 

Vandaag is de keuze voor de beste film van vandaag niet zo moeilijk. Op RTL5 kan je, tussen de terreur van reclameblokken door om 20.30 uur de film Watchmen van Zack Snyder zien*. Het verhaal van Watchmen speelt zich af in 1985. Superhelden zijn verboden in Amerika en de wereld staat aan de rand van de koude oorlog. Als een voormalig superheld wordt vermoord gaat de mysterieus gemaskerde burgerwacht Rorschach op onderzoek uit. Hij ontdekt een complot die de hele wereld kan vernietigen.

 

Watchmen is een heerlijke film van Zack Snyder uit 2009 die we ook kennen van de prima remake van Romero's Dawn Of The Dead, het epische 300 en de zwaar ondergewaardeerde Sucker Punch. Watchmen laat superhelden zien op een manier die we niet vaak in films tegenkomen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alan Moore, die ook verantwoordelijk was voor het boek V For Vendetta. Extra vermelding verdient de eveneens ijzersterke soundtrack van deze film met heerlijke muziek van onder meer Leonard Cohen, Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Philip Glass, Nena en vele anderen.

 

Voor degenen die de film al hebben gezien of niet willen zien is op RTL8 de romantische komedie Fools Rush In met onder meer Salma Hayek te zien. Op Nederland 2 om 23.10 uur het drama Les témoins, over een jongeman die in het slonzige hotel van zijn zus een stel excentrieke Parijzenaars ontmoet. Bij de zuiderburen is om 23.30 uur op één het makelaars drama Freefall te zien. Voor de nachtbrakers is er tenslotte nog even kiezen tussen Tony Scott's Man on Fire op BBC 1 om 00.45 uur en de romantische jankfilm The Year of Living Dangerously, met Mel Gibson om 00.50 uur op BBC 2.

Veel kijkplezier.

* = Voorkom ergernis en huur de film bij je lokale dvdboer.