Murphy derde broer in vervolg op Twins

Redactie

De komedie Twins krijgt een vervolg. De tweeling, gespeeld door Danny DeVito en Arnold Schwarzenegger, ontdekken in het tweede deel dat ze nog een derde broer hebben. Die rol wordt geschreven voor Eddie Murphy, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het filmproject is nog in een pril stadium, maar de drie acteurs zijn al verbonden aan Triplets. Filmstudio Universal is druk bezig scenaristen en een regisseur te vinden om de komedie te maken. Ivan Reitman, die het origineel regisseerde, keert terug als producent van de film.

In de komedie Twins uit 1988 spelen Schwarzenegger en DeVito een onwaarschijnlijke tweeling. Ze zijn het resultaat van een wetenschappelijk experiment, waarbij het zaad van zes mannen de perfecte mens moet opleveren. De twee zijn na hun geboorte uit elkaar gehaald. Het personage van Schwarzenegger is zeer getalenteerd en succesvol, maar dat van DeVito is een kruimeldief geworden.

Schwarzenegger werkt momenteel aan zijn comeback als acteur. Hij was twee termijnen gouverneur van Californië en heeft nu weer een reeks actiefilms in het verschiet. De 64-jarige acteur is dit jaar nog te zien in The Expendables 2 en begin volgend jaar in de The Last Stand. Triples zou zijn eerste komedierol worden sinds zijn comeback.

De 67-jarige DeVito heeft dit jaar de stem ingesproken van de animatiefilm The Lorax. Hij werkt momenteel als regisseur en scenarist aan de verfilming van de boekverfilming The True Confessions of Charlotte Doyle. Eddie Murphy was vorig jaar te zien in de misdaadkomedie Tower Heist en dit jaar in de door Amerikaanse recensenten verguisde komedie A Thousand Words.


Murphy derde broer in vervolg op Twins (Foto: Novum)