Regisseur klaagt Centipede-acteur aan

Borizzz

Tom Six heeft Dieter Laser aangeklaagd omdat de acteur zou weigeren te spelen in The Human Centipede 3. "Het lijkt erop dat het ego van meneer Dieter Laser lachwekkend groot is geworden door het succes van The Human Centipede", laat zijn productiebedrijf Six Entertainment Company weten. De regisseur gaat nu op zoek naar een andere acteur.

Laser had de hoofdrol in de eerste horrorfilm over de menselijke duizendpoot uit 2009 en zou die rol ook vertolken in The Human Centipede 3, maar de Duitser werkt volgens Six niet mee. "Eerst noemde hij het scenario fantastisch, maar later wilde hij onacceptabele veranderingen doorvoeren en nu weigert hij zijn rol te spelen", staat te lezen in een verklaring.

De opnamen van de derde horrorfilm rondom de dokter die een menselijke duizendpoot fabriceert door mensen met hun mond en anus aan elkaar te naaien, zouden in mei moeten beginnen. De opnamen worden nu uitgesteld. "Geen zorgen", maant Six zijn fans tot rust. "De opnamen vinden later dit jaar plaats."

Laser liet donderdag aan de Duitse filmsite Screenread weten uit het filmproject stappen. Hij zegt het contract getekend te hebben op basis van een uitleg over het scenario. "Toen ik het kreeg, een halfjaar nadat het mij beloofd was, kon ik me niet identificeren met het personage", aldus de acteur. "Omdat Tom niet kon leven met mijn suggesties en ik me als method actor niet in de rol kan verplaatsen, heb ik hem gezegd dat er geen andere uitweg is dan op te stappen."

De 70-jarige Laser speelde in Six' horrorfilm The Human Centipede de zieke dokter die mensen ontvoert om een menselijke duizendpoot aan elkaar te kunnen naaien. De horrortrilogie doet veel stof opwaaien. Het tweede deel, waarin Laser niet te zien is, werd aanvankelijk in Groot-Brittannië zelfs verboden. Toen de ranzigste scènes eruit waren geknipt, kon de horrorfilm toch verschijnen.

Six belooft dat het laatste deel nog zieker zal worden en kondigde eerder deze maand aan dat hij zelf ook te zien zal zijn in de film. Ook Laurence R. Harvey, die in het tweede deel te zien was als geschifte fan van de dokter, speelt in The Human Centipede 3.


Regisseur klaagt Centipede-acteur aan (Foto: Novum)