Mercedes twijfelt over legaliteit uitlaten McLaren

Peterselieman

Mercedes AMG GP heeft via Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug de legaliteit van de uitlaatconfiguraties van enkele concurrerende teams in twijfel getrokken. Opvallend is echter wel dat hij McLaren noemt, een team dat niet klaagde over de F-duct waar Mercedes mee kwam.

"Wat McLaren gedaan heeft met de uitlaten is waarschijnlijk niet wat de FIA in gedachten had toen het de geblazen diffusers verbood. Het is een slimme oplossing. Wij zullen geen protest indienen, dit hoort bij het spelletje. Het is alleen wel legitiem om de FIA af en toe om duidelijkheid te vragen, anders missen we mogelijk de slag met de ontwikkeling," zei Haug tegen Sport Bild.

Mercedes zelf heeft vooralsnog alleen in de kwalificatie voordeel van de F-duct, omdat dan het DRS onbeperkt mag worden gebruikt, terwijl het in de race beperkt is tot één of twee zones waarbij ook nog eens de afstand tot de voorligger minder dan een seconde moet zijn. "Daar moeten we voorlopig mee leren leven, maar het klopt niet dat we geen goede auto hebben. We zijn een serieus team en hoeven geen spelletjes te spelen, we hebben ons goed voorbereid in de winter."