Bokser Chisora in beroep tegen intrekken licentie

Peterselieman

Bokser Dereck Chisora legt zich niet neer bij een beslissing van de Britse boksbond om zijn licentie af te pakken. Dat zegt zijn manager Frank Warren donderdag tegen Sky Sports. Chisora ging vorige maand na zijn WK-titelgevecht met Vitali Klitschko op de vuist met oud-bokser David Haye, die als commentator bij de wedstrijd aanwezig was.

Chisora, die het gevecht met Klitschko op punten verloor, moest zijn licentie voor onbepaalde tijd inleveren. Mocht de Brit zijn licentie toch terugkrijgen, dan wil hij zijn geschil met Haye in de ring oplossen. Hij noemt een wedstrijd tegen zijn landgenoot zelfs onvermijdelijk.

De 28-jarige Chisora zorgde in aanloop naar het titelgevecht ook al voor ophef. Hij verkocht zijn Oekraïense opponent tijdens een persconferentie een tik in het gezicht.

"Wij zijn niet tevreden over de manier waarop de hoorzitting is verlopen", laat manager Warren weten. "Er was geen kans om ons bewijs aan te voeren. Dereck Chisora wil zijn kant van het verhaal vertellen." Volgens de Britse bond is Chisora geen geschikt persoon om een licentie te hebben.


Chisora in beroep tegen intrekken licentie (Foto: Novum)