Heitinga: "Beste seizoen uit mijn loopbaan"

Frank (franklop)

John Heitinga plaatste zich dinsdagavond met Everton voor de halve finale van de FA Cup. Op 14 april strijdt de club met stadsgenoot Liverpool om een finaleplek. "De Merseyside-derby op Wembley, dat wordt echt een geweldige belevenis", zegt Heitinga in het Algemeen Dagblad.

"Je voelt dat de hele club opleeft bij zo'n vooruitzicht. Onze masseur bijvoorbeeld heeft een Everton-tatoeage op zijn kuit. Dus dan kun je je wel voorstellen wat dit betekent voor zo'n man." Everton is aan een indrukwekkende reeks bezig. Van de laatste veertien wedstrijden werden er twee verloren. "Ik denk wel dat je kunt zeggen dat dit het beste seizoen is uit mijn loopbaan", aldus Heitinga. "Ik voel me lekker, het team draait goed en ik krijg veel waardering en vertrouwen."

Dat Heitinga de laatste twee competitiewedstrijden niet in de basis begon, betekent niet dat hij zijn vaste plek kwijt is. "In Nederland is daar wel eens wat verwarring over. Maar de manager heeft dat heel helder uitgelegd, ook in de Engelse pers. De FA Cup is op dit moment het belangrijkste voor de club. Ik ben, met een paar andere basisspelers, twee keer gespaard. Dat was beide keren kort voor de volgende FA Cup-wedstrijd. Daar zat ook die tegen Liverpool bij, maar de manager doet dat heel bewust zo", aldus Heitinga.