[Upd] 'UEFA Euro 2012 alleen maar downloadbaar'

ROFLOL (Patrick)

[Update 10:50] Ondertussen heeft EA bekend gemaakt dat er inderdaad DLC komt voor FIFA 12. UEFA Euro 2012 is vanaf 24 april beschikbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. De DLC gaat 1800 MS points of 20 dollar kosten. Daarnaast zijn de eerste screenshots ook vrijgegeven.

[Origineel bericht] Mogelijk zal EA Sports UEFA Euro 2012 alleen als DLC uitkomen, dat meld MCV. EA is van plan om de game als DLC expansie uit te brengen voor FIFA 12, waarbij ze geen standalone versie releasen. UEFA Euro 2012, draait natuurlijk om de aankomende EK in Oekraïne en Polen.

De expansie beschikt over alle 53 officiële UEFA nationale teams en over de acht officiële stadiums uit het kampioenschap. Zo is het mogelijk om in de DLC onder andere het toernooi zelf te spelen met je land naar keuze en is er een optie waarbij je zelf een nationale team kan aanmaken waarmee je het EK kan proberen te winnen. Ook is het mogelijk om met je virtual pro te spelen, en beschikt de DLC over challenges en de bekende multiplayer.

Sinds 1998 komt EA elke keer met FIFA-games voor een voetbal kampioenschap, destijds was dat het WK van 98 in Frankrijk. Gezien EA vorig jaar met FIFA 12 aankwam en in maart met FIFA Street is het mogelijk dat EA drie FIFA-games in een jaar tijd iets te veel vindt, een DLC expansie zou dan een betere keuze zijn. Het Europees kampioenschap voetbal van 2012 zal plaatsvinden van 8 juni tot en met 1 juli 2012.