Robben: "Hier kun je mee thuiskomen"

Niels (DerMeister)

Bayern München staat na de 2-0 overwinning bij Olympique Marseille met één been in de halve finale van de Champions League. Arjen Robben kijkt dan ook tevreden terug op het duel.

De Nederlander zorgde na rust voor de tweede treffer van Bayern en stond na afloop van het duel de NOS te woord. "Hier kun je mee thuiskomen", aldus een tevreden Robben. "Als je een kwartfinale met 2-0 wint, is dat een perfect resultaat. Het was desondanks een zware wedstrijd. Iedereen weet dat Marseille in een crisis zit en een negatieve serie heeft neergezet, maar het blijft de Champions League."

Robben zegt daarom dat Bayern het duel met de Fransen zeker niet te licht heeft opgevat. "We waren gewaarschuwd, want ze hebben niet voor niets Internazionale uitgeschakeld in de vorige ronde. Vanaf het begin af aan hebben we daarom geconcentreerd gespeeld, ze hebben namelijk een goede ploeg."

Bayern heeft met de uitstekende uitgangspositie een grote kans op het bereiken van de halve finales. Daarin wacht vermoedelijk Real Madrid, dat gister al met 3-0 te sterk was voor APOEL Nicosia. "In de media ging het al alleen maar over die wedstrijd, maar wij focusten ons hierop. We hebben nu een hele goede stap gezet, maar ook volgende week moeten we weer scherp zijn."