Neymar: "Hoef niet naar Europa"

Wessenator

De Braziliaan Neymar vindt het overdreven dat er voor hem een transfer naar Europa nodig zou zijn om meer ervaring op te doen.

Voormalig stervoetballer Ronaldo stelde eerder deze week dat Neymar het in zich heeft om net zo goed te worden als FC Barcelona-ster Lionel Messi. Daarvoor zou hij dan wel naar Europa moeten verkassen. Ook de Braziliaanse bondscoach Mano Menezes vindt dat de 20-jarige spits Brazilië achter zich moet laten.

"Ervaring komt met de jaren", zegt Neymar tegen Globoesporte. "De laatste drie jaar ben ik steeds beter geworden en ik ben hier nog niet uitgeleerd. Om meer ervaring op te doen, hoef ik zeker niet per se naar Europa."De spits van Santos beseft dat Menezes hem graag wil helpen in het creëren van een grote carrière. "Maar uiteindelijk is het aan mij, mijn vader en de rest van mijn familie om de keuze te maken."

Neymar geldt, met achttien caps (negen goals) voor het Braziliaanse nationale elftal, als een van de meest talentvolle Brazilianen op dit moment. Real Madrid en FC Barcelona zouden hem dolgraag willen inlijven.