'Bemoedigend' herstel voor Muamba

Peterselieman

Bolton-middenvelder Fabice Muamba laat een bemoedigend herstel zien. De 23-jarige, die half maart een hartaanval kreeg tijdens een kwartfinale in de FA Cup, mocht afgelopen weekeinde enige tijd uit bed, kon weer televisie kijken en eet weer zelfstandig. Dat maakten Bolton en het Londense ziekenhuis dat Muamba behandelt maandag bekend.

Volgens de verklaring moet de in Zaïre geboren Muamba nog nauwgezet door zijn artsen in de gaten worden gehouden. Zijn situatie is nog altijd 'ernstig, maar stabiel'. Toch kon hij zondag zijn club zien spelen tijdens het BBC-programma Match of the Day. Bolton-trainer Owen Coyle liet weten dat Muamba 'diep geroerd' was door alle steun van de fans van Bolton en tegenstander Blackburn Rovers.

Muamba stortte tijdens de kwartfinale in de FA Cup tegen Tottenham Hotspur na 41 minuten ter aarde. Na uitgebreide reanimatie werd de voetballer naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Londen vervoerd. In totaal had zijn hart 78 minuten stilgestaan voordat het weer aan de praat werd gebracht.