Regisseur: Iron Man 3 wordt spionagethriller

Borizzz

Iron Man 3 is te vergelijken met een thriller van spionageschrijver Tom Clancy. "Iron Man 3 wordt niet weer zo'n film waarin twee mannen in metalen pakken op elkaar inbeuken", schrijft regisseur en scenarist Shane Black op de site van Feature Film Casting. Iron Man gaat het opnemen tegen schurken uit de echte wereld, valt te lezen.

"De studio was niet tevreden met Iron Man 2", zegt Black. "Dat kwam voornamelijk doordat de film is afgeraffeld om een bepaalde premièredatum te kunnen halen." De film uit 2010 was met een wereldwijde opbrengst van ruim zeshonderd miljoen dollar, ruim driemaal het budget, financieel zeer succesvol. Toch waren fans niet echt te spreken over het slappe verhaal en de niet uitgediepte personages.

Don Cheadle keert in het derde deel weer terug als James 'War Machine' Rhodes, Scarlett Johansson als Black Widow en Gwyneth Paltrow als secretaresse Pepper Potts. Iron Man 3 moet volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

Fans van de man in het metalen pak kunnen zich eerst nog verheugen op de superheldenfilm The Avengers, die op 26 april in de Nederlandse bioscoop gaat draaien. Hierin is Iron Man te zien naast onder anderen The Hulk, Thor en Captain America.


Regisseur: Iron Man 3 wordt spionagethriller (Foto: Novum)