Van der Garde: "Goede stap gezet"

Peterselieman

Giedo van der Garde kende dit weekend een stroeve start van het GP2-seizoen 2012. De Nederlander reed met zijn Caterham-bolide in Maleisië in de hoofdrace naar plaats negen, maar een vierde stek in de sprintrace zorgde toch nog voor wat tevredenheid.

"We hebben hier in Sepang een goede stap gezet. Geef me nog twee weekenden om aan de set-up van de auto te werken en dan kunnen we voor de overwinning meedoen," zei Van der Garde die de pech heeft opgescheept te zitten met teamgenoot Rodolfo Gonzalez die tot nu toe niets heeft laten zien. "Ik moet het alleen doen."

"Tijdens de kwalificatie was ik ziek, wat me toch wat tijd heeft gekost. Bij de start van de hoofdrace haperde de koppeling, waardoor ik acht plaatsen verloor. Gelukkig kon ik in de slotrace wel lange tijd makkelijk van voren meekomen. Die lijn moeten we doortrekken," zei de Nederlander die in de GP2 nog een landgenoot rond heeft rijden. Nigel Melker werd in de hoofdrace zestiende en in de sprintwedstrijd deed hij het twee plaatsen beter.