Celtic nog geen kampioen na nederlaag tegen Rangers

Frank (franklop)

Celtic is er zondag nog niet in geslaagd de Schotse voetbaltitel voor zich op te eisen. De ploeg uit Glasgow had dat tegen stadgenoot en aartsrivaal Rangers kunnen bewerkstelligen, maar verloor met 3-2.

Rangers nam in de elfde minuut een voorsprong door een doelpunt van Sone Aluko. Celtic kwam vervolgens verder in de problemen doordat het twee spelers met een rode kaart kwijtraakte. In de eerste helft werd Cha Du-Ri van het veld gestuurd en twaalf minuten na rust moest ook Victor Wanyama inrukken.

Het duurde nog tot de 72e minuut tot Rangers profiteerde. Toen maakte Andy Little er 2-0 van. Niet veel later werd het 3-0 door Lee Wallace. Rangers zag ook een speler met rood van het veld gaan toen Carlos Bocanegra in de 88e minuut een penalty veroorzaakte. Scott Brown verzilverde de strafschop en in de blessuretijd kwam Celtic zelfs nog terug tot 3-2 via Thomas Rogne. Rangers liet het echter niet verder komen en stelde het kampioensfeestje van de gehate rivaal met genoegen nog minstens een week uit.


Celtic nog geen kampioen na nederlaag tegen Rangers (Foto: Novum)