[Primera División] Valencia krijgt klop van Getafe

Peterselieman

Valencia heeft zaterdag met 3-1 verloren bij Getafe. De nummer drie van Spanje, die het donderdag tegen AZ opneemt in de Europa League, kwam nog wel op voorsprong via Roberto Soldado. Pedro Rios maakte al snel gelijk waarna Miku de voorsprong vergrootte en Valencia-verdediger Bruno een eigen goal maakte. Na rust liet Getafe de bal aan Valencia, maar verdedigde de voorsprong succesvol.

Real Madrid won met 5-1 van Real Sociedad en vergrootte de voorsprong op FC Barcelona weer naar zes punten. Cristiano Ronaldo en Karim Benzema scoorden beiden tweemaal voor de Koninklijke, Gonzalo Higuain trof een keer doel. Xabi Prieto zorgde voor de tegentreffer van de Basken.

FC Barcelona voerde eerder op de avond nog de druk op Real Madrid op met een 2-0 uitzege bij Real Mallorca. In de eerste helft raakte Alexis Sanchez een inzet van Lionel Messi net voldoende aan om er een doelpunt van te maken, maar even later kreeg Thiago rood. Hoewel de gelijkmaker in de tweede helft in de lucht hing was het Barça dat opnieuw scoorde via Sergio Busquets.