Voorzitter Napoli ziet sterspelers aanblijven

Wessenator

Bij Napoli loopt een aantal topspelers rond. Marek Hamsik, Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi zijn wekelijks de smaakmakers. Volgens voorzitter De Laurentiss blijft het drietal. Alle drie de spelers kunnen de Napolitanen 35 miljoen euro per persoon opleveren, maar er zijn nog geen aanbiedingen geweest. "Niemand heeft geïnformeerd naar één van deze spelers", citeert Voetbal International de preses.

"Ik weet dat Paris Saint-Germain een coach heeft die onze spelers nauwlettend volgt, maar alleen Massimo Moratti (voorzitter van Internazionale) heeft ooit interesse getoond in Hamsik", gaat hij verder. De Laurentiss wil pas in januari volgend jaar denken aan een eventuele verkoop van de sterspelers.

"Ik kan op dit moment simpelweg geen van de drie laten vertrekken. Zuidamerikaanse spelers hebben een jaar nodig om te acclimatiseren in Italië. Wij hebben Eduarod Vargas afgelopen winter aangetrokken. Dat wordt een sensatie, hij explodeert komend jaar", aldus de voorzitter, die vindt dat jonge Italiaanse spelers een kans moeten krijgen.

"Ik hoor steeds dat spelers ervaring op moeten doen in de Serie B of bij een kleinere Serie A-club. Wanneer zijn ze dan goed genoeg voor een topploeg? We moeten als clubs en trainers veel meer durven met jongere spelers."