Federer: "Voelt weer als vanouds"

Peterselieman

Roger Federer bewijst dat hij weer in vorm is. De Zwitser heeft sinds de US Open van vorig jaar maar weinig meer verloren en heeft mede hierdoor het plezier in de sport weer teruggevonden.

"Ik ben bezig aan een geweldige reeks, het voelt als vanouds. Ik toon aan dat je na je dertigste in staat bent om je beste tennis te spelen, dat is voor iedereen prettig. Vorig jaar won ik van januari tot november geen enkel toernooi. Ik haalde de finale op Roland Garros, de halve finale op de US Open, maar ik won geen toernooi. Als je zo verwend bent als ik, is dat niet genoeg. Nu gaat het weer goed, ik voel me bijzonder prettig," zei Federer die in het verleden al zestien Grand Slams op zijn naam schreef.

De voormalig nummer één van de wereld voelt zich nu ook buiten de baan beter. "De persconferenties zijn een stuk ontspannender. De vragen gaan nu niet alleen maar over mijn leeftijd. Sinds ik dertig werd kreeg ik continu de vraag hoe lang ik nog van plan was om door te gaan. Dat is nu gelukkig afgelopen," zei de Zwitser die morgen het in de derde ronde van het Masterstoernooi in Miami het opneemt tegen Ryan Harrison.