Klose hoopt WK 2014 nog mee te maken

Redactie

De 33-jarige Miroslav Klose denkt dat deelname aan het WK 2014 zeker geen utopie is. De Duitser hoopt dat zijn fysieke gesteldheid hem niet in de steek laat.

Klose is al Duits international sinds 2001. De spits speelde maar liefst 114 interlands voor Die Mannschaft, waarin hij het indrukwekkende aantal van 63 doelpunten maakte. De kans is groot dat hij aanwezig is op het aankomende EK in Polen en Oekraïne, maar ook het WK 2014 in Brazilië is volgens de spits een realistisch streven.

"Als ik mij fysiek nog fit genoeg voel, is het WK 2014 een bereikbaar doel", aldus de aanvaller van Lazio Roma tegenover 11Freunde. Klose is zeer te spreken over het huidige Duitsland, dat als een van de topfavorieten aan het EK zal beginnen. "Het team is een stuk flexibeler geworden, we kunnen nu in verschillende systemen spelen."

Ook op clubgebied is Klose tevreden. De spits zegt bij Lazio Roma weer rust te hebben gevonden. "Als speler kun je je beter concentreren op de training. In de Bundesliga was er altijd veel publiek, dat is hier niet het geval."