Robin Williams geëerd bij Comedy Awards

René (MrManiak)

Robin Williams wordt in het zonnetje gezet bij de Comedy Awards. De acteur krijgt tijdens een ceremonie op 28 april de Stand-Up Icon Award uitgereikt, maakte de organisatie bekend.

Volgens Casey Patterson, die de awardshow regisseert, is Robin Williams een 'komische natuurkracht'. "Hij heeft een Oscar gewonnen, is een beminde tv-ster en een gepassioneerde activist. Hij heeft stand-upcomedy gebruikt om de wereld te veranderen", zegt Patterson tegen entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "We vinden het geweldig en ook een klein beetje eng dat we hem mogen eren tijdens de Comedy Awards."

Eerder kwam naar buiten dat de series Modern Family en 30 Rock allebei kans maken op vijf prijzen bij de Comedy Awards, die dit jaar voor de tweede keer worden georganiseerd. De films Bridesmaids en Crazy, Stupid, Love. zijn ook voor vijf awards in de race.

Tijdens het evenement, in het leven geroepen door Comedy Central, worden acteurs, regisseurs, komieken en schrijvers die afgelopen jaar een grote rol speelden in de komediewereld beloond met een prijs. De awardshow is op 6 mei te zien op Comedy Central.


Robin Williams geëerd bij Comedy Awards (Foto: Novum)