Huston en Stuhlbarg in beeld voor Making of Psycho

René (MrManiak)

De cast van Alfred Hitchcock and the Making of Psycho breidt zich uit. Woensdag werd bekend dat Jessica Biel de rol van Vera Miles speelt. Nu zijn ook Toni Collette, Danny Huston, Michael Stuhlbarg en Michael Wincott in onderhandeling voor het komische drama, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De film gaat over de getroebleerde opnameperiode van Hitchcock's meesterwerk Psycho en de invloed daarvan op de relatie van Hitchcock met zijn vrouw Alma Reville. Anthony Hopkins heeft al getekend voor de rol van Hitchcock, Helen Mirren voor die van Reville. James D'Arcy speelt Anthony Perkins, Scarlett Johansson is te zien als Janet Leigh.

Colette is in beeld voor de rol van Peggy Robertson, Hitchcocks assistent. Huston zou de rol van Alma's goede vriend Whitfield Cook spelen. Stuhlbarg heeft de rol van Les Wasserman op het oog, Hitchcocks charismatische persagent die heel Hollywood kent. Wincott wil Ed Gein, de seriemoordenaar op wie Psycho is gebaseerd, spelen.

Alfred Hitchcock and the Making of Psycho wordt geregisseerd door de Brit Sacha Gervasi, die vooral bekend is als scenarist van onder meer The Terminal en Henry's Crime. De opnamen van de film gaan volgende maand van start. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.