Reese Witherspoon verfilmt Princess Boot Camp

René (MrManiak)

Reese Witherspoon heeft de rechten gekocht voor de boekverfilming van Pennyroyals Princess Boot Camp. De actrice wil het moderne sprookje van M.A. Larson niet alleen produceren maar ook een bijrol in de film spelen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Princess Boot Camp gaat over een internaat waar meisjes worden getraind tot dodelijke krijgers die het moeten opnemen tegen een groeiend aantal kwade heksen. "Eindelijk een prinsessenverhaal waar moderne meiden zich in kunnen herkennen", zegt Witherspoon enthousiast.

Larson was werkzaam als assistent van regisseur Mike Nichols bij de films Angels in America, Closer en de Broadwaymusical Spamalot. Hij schrijft de laatste jaren vooral voor animatieseries, waaronder My Little Pony: Friendship is Magic.

Princess Boot Camp is Larsons debuut als boekenschrijver. Zoals wel vaker gebeurt, zijn de filmrechten al verkocht voordat het boek, dat in twee delen wordt uitgegeven, goed en wel in de winkels ligt.

Het is de bedoeling zowel de boeken als de films uit te breiden tot series. Wanneer de opnames van start gaan, is nog onbekend.