[Primera División] Real wint opnieuw niet

Peterselieman

Real Madrid heeft voor de tweede keer in vier dagen puntenverlies geleden in de Primera División. Uit bij Villarreal kwam de Koninklijke niet verder dan 1-1. Cristiano Ronaldo had na ruim een uur voor de 1-0 van Real gezorgd, maar acht minuten voor tijd werd het gelijk. Net als zondag tegen Málaga was een vrije trap van een veteraan daarvoor verantwoordelijk. Marcos Senna scoorde.

Na de gelijkmaker ontspoorde de wedstrijd. Namens Real kregen trainer Jose Mourinho, Sergio Ramos en Mesut Özil rood. Met elf tegen negen kwam de ploeg van Jonathan de Guzman echter niet meer in de buurt van de winnende treffer.

Door de remise is het gat met achtervolger Barcelona geslonken tot zes punten. Voor het afgelopen weekeinde was het gat nog tien punten. In april spelen Barcelona en Real Madrid nog tegen elkaar in Camp Nou.

Eerder woensdag ging Valencia in eigen huis al onderuit tegen laagvlieger Real Zaragoza: 1-2. De nummer drie van de Primera División zag stadgenoot Levante daardoor naderen tot drie punten. Levante won woensdag met 3-1 bij Real Sociedad.

Atletico Madrid won met 2-1 van Athletic Bilbao. Falcao scoorde beide goals voor de Madrilenen. Real Mallorca was uit met 3-2 te sterk voor Sporting Gijon.