Been: "De druk ligt bij mij"

Redactie

Racing Genk-trainer Mario Been is zich bewust van zijn situatie bij de Belgische club. De Belgische club moet alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de play-offs om de titel.

In gesprek met Sporza laat Been weten dat hij de verantwoordelijkheid op zich neemt, mocht het fout gaan. Ook denkt hij dat zijn jonge ploeg kan omgaan met de druk die er momenteel is. "Dat moet je leren. Maar de druk ligt niet bij de spelers, maar bij mij."

Genk staat momenteel op de zesde plaats, een plek die recht geeft op het spelen van play-offs voor het kampioenschap. Toch is er nog niets zeker, omdat aankomende woensdag een volledige competitieronde op het programma staat. Bij puntenverlies is Genk afhankelijk van de resultaten van concurrenten KV Kortrijk en SC Lokeren.

Mocht het fout gaan, dan zou een ontslag van Been nog wel eens dichtbij kunnen komen. "Dat zou ik spijtig vinden. Want ik heb het hier geweldig naar mijn zin. De club is rijk, aan geld én talent. Hier kan iets groeien", stelt de trianer.