Van Persie: "Een jaar lang volhouden"

Redactie

Robin van Persie is trots op de recente prestaties van zijn ploeg Arsenal. De international had niet verwacht dat de afgelopen weken zo goed zouden gaan.

Op de officiële website laat Van Persie weten dat hij erg te spreken is over de afgelopen weken. "Na de nederlagen tegen AC Milan en Sunderland dachten we: Dit worden heel erg zware weken. We hadden enkele moeilijke duels met Milan, Tottenham Hotspur en Liverpool voor de boeg."

"Toch wonnen we al deze wedstrijden en lieten we zien over enorm veel karakter te beschikken. Daar mogen we best trots op zijn", vervolgt de Oranje-international. "Nu is het zaak dat we dit over een geheel seizoen laten zien, hoewel dat heel moeilijk is."

Dat het mogelijk is, bewijst een ploeg als FC Barcelona bijvoorbeeld. "Kijk maar naar Barcelona, daar gebeurt iets heel speciaals. Negen van de tien wedstrijden spelen zij erg goed en werken ze hard voor elkaar."

Van Persie denkt dat Arsenal ook tot zulke prestaties in staat is. "Het is ook belangrijk dat je slechte wedstrijden in winst kan omzetten. Wij hebben dat vermogen, want tegen Liverpool speelde we niet goed, maar stapten we uiteindelijk als winnaar van het veld."