Acteurs in film Quiz zouden meppen voor familie

dekatophetspek

De acteurs uit de film Quiz zouden alles op alles zetten als hun geliefden werden ontvoerd. Zelfs tot bloedens toe, zeggen ze tegen Novum Nieuws. In de nieuwe thriller van Dick Maas wordt een quizmaster, gespeeld door Barry Atsma, door een onbekende man gedwongen een sinister spel te spelen om zijn ontvoerde vrouw en dochter te redden.

"Ik zou zo'n vent meteen te grazen nemen en dwingen het antwoord te geven", zegt Atsma. "Maar ik snap prima dat je je geliefden op het spel zet als je die ontvoerder aanvliegt. Dat is precies het principe van een ontvoering."

Ook Kim van Kooten, die de rol van Atsma's ontvoerde echtgenote speelt, is er duidelijk over. "Ik zou heel ver gaan voor mijn familie, ik ben een leeuwin. Dan ga ik mensen slaan. Verder nog. Tot bloed aan de wanden."

Het ergste wat de actrice in werkelijkheid meemaakte is dat haar laptop werd gestolen en te koop werd aangeboden op internet. "Dat is vervelend, maar ja. Ik heb 'm toen onder een andere naam teruggekocht, dat vond ik dan wel weer stoer."

Zelfs Hanna Verboom, die te zien is als een buitenechtelijke relatie van Atsma maar in de media bekendstaat als Neerlands braafste blondine, zegt alles op alles te zetten om haar geliefden te redden. "Je kent wel die verhalen van moeders die een auto optillen om hun kind te redden. Die geloof ik meteen. Dan zien jullie niet meer het lieve meisje Hanna Verboom."

Pierre Bokma, die de onbekende ontvoerder speelt, vindt het ook na het maken van de film nog maar moeilijk voorstelbaar wat hij zou doen. "Ik heb het tot nu toe benaderd als acteur, dat is natuurlijk anders dan in werkelijkheid. Volgens mij moet je proberen het plan van de kidnapper te ontrafelen. Dan kun je hem te slim af zijn, ook zonder bloedvergieten."

Regisseur Dick Maas is er eigenlijk nog het koelst onder. "Je kunt niets uithalen tegen zo'n kidnapper, je bent volledig overgeleverd aan zijn grillen. Mijn familie, daarentegen, zou wel enorm ver gaan voor mij", zegt hij lachend. "Ja, die duiken er meteen bovenop."

Quiz verschijnt donderdag in de bioscoop.


Acteurs in film Quiz zouden meppen voor familie (Foto: Novum)