'Go Ahead niet verder met Bosvelt'

Frank (franklop)

Paul Bosvelt vertrekt aan het einde van het seizoen bij Go Ahead Eagles. Het aflopende contract van de assistent-coach wordt niet verlengd, meldt de club dinsdag. Bosvelt werkte drie jaar bij de technische staf van de eerstedivisionist. Maandag werd al bekend dat hoofd technische zaken Marc Overmans de club uit Deventer gaat verlaten.

Met het afscheid van Bosvelt wil Go Ahead fris elan creëren. "We willen in de komende periode andere wegen inslaan", zegt voorzitter Edwin Mulder. "Het is een publiek geheim dat de chemie in onze huidige staf niet optimaal is." Onder trainer Joop Gall is de club aan een teleurstellend seizoen bezig en neemt het na 26 speelronden de elfde positie in.

Bosvelt kwam na het beëindigen van zijn actieve carrière bij de club terecht waar zijn loopbaan in 1989 voor hem begon. Na vijf seizoenen Go Ahead en een jaar FC Twente kwam de middenvelder in 1997 terecht bij Feyenoord, waar hij zijn grootste successen kende. De 24-voudig international speelde daarna ook nog voor Manchester City en Heerenveen.