Ferrari en Red Bull ontkennen deal met Ecclestone

Peterselieman

De Formule 1-teams Ferrari en Red Bull hebben ontkend dat ze met F1-baas Bernie Ecclestone een eigen akkoord hebben bereikt over het Concorde Agreement dat van 2013 tot en met 2020 zal lopen. Afgelopen weekend in Australië doken er geruchten op dat beide renstallen een groter aandeel in de sport zouden krijgen.

Ferrari zou de beschikking krijgen over aandelen in het holdingbedrijf van de Formule 1 Delta Topco, terwijl Red Bull meer geld toegeschoven zou krijgen. Daarnaast zouden beide renstallen bestuursleden mogen benoemen, zo wist Sky News te melden. De zender trok kort daarna het bericht terug.

"Ik denk dat ik kan zeggen dat we in gesprek zijn en dat de onderhandelingen de goede kant op gaan. Meer valt er op dit moment niet te melden," zei Ferrari-teambaas Stefano Domenicali die ontkent dat er een akkoord is. Een aparte deal is nu niet aan de orde. "Nee, niet op dit moment."

Red Bull-teambaas Christian Horner bevestigt de woorden van zijn collega. "We praten over een toekomstig Concorde Agreement. De gesprekken verlopen goed, dus we zullen zien."

Een ander deel van de geruchten uit Melbourne ging over de aandelen van de Formule 1 die mogelijk naar de beurs zouden worden gebracht. "Dat is aan de huidige aandeelhouders. Dus dat is meer een zaak van Bernie (Ecclestone, red.) en CVC," zei de Red Bull-teambaas. Het kan hier overigens ook gaan om de aandelen die de failliete Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers in bezit heeft. Het bedrijf heeft 15,3% van de aandelen in Delta Topco en kan dit mogelijk voor 1,5 miljard dollar gaan verzilveren.