Verdachte fatale schietpartij Oisterwijk opgepakt

Redactie

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met een fatale schietpartij in Oisterwijk maandagavond. Over de identiteit van de verdachte, die in de loop van de nacht werd aangehouden, kan nog niets gezegd worden, meldt de politie.

Naast het dodelijke slachtoffer raakte een andere man zwaargewond. Ook hun identiteit is nog niet bekend. Beide slachtoffers waren aanvankelijk nog in leven, maar spraken volgens de politie geen Nederlands. De toedracht van de schietpartij is nog onduidelijk.

Buurtbewoners belden iets voor 20.00 uur met de politie en gaven aan dat er meerdere keren was geschoten in de Telstarlaan. Agenten zagen even later de twee gewonde mannen in een groenstrook bij huizen liggen en gingen over tot reanimatie, waarna de twee in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis werden vervoerd.

De politie is de hele nacht bezig geweest met het verzamelen van sporen en informatie. Enkele straten rondom de Telstarlaan zijn gedeeltelijk afgesloten, omdat ook bloedsporen in andere straten zijn aangetroffen.