Weer crisisoverleg bij Ferrari

Peterselieman

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali en technisch directeur Pat Fry zijn na de Grand Prix van Australië naar de thuisbasis in Maranello vertrokken om crisisoverleg te voeren. De scharlakenrode bolides bleken veel tekort te komen op de rest van het veld en daarom moet er een actieplan opgesteld worden.

Coureur Fernando Alonso wist er met een vijfde plaats in de race het maximale uit te halen. Zijn teamgenoot Felipe Massa zakte mede door balansproblemen door het ijs en kwam na een aanrijding met Bruno Senna uiteindelijk niet aan de finish. Ook vorig jaar kenden de Italianen een stroeve start, al leek het team uit Maranello er toen iets beter voor te staan dan nu.

"Er is geen tijd te verliezen. We moeten het klokje rond werken om de Ferrari F2012 te verbeteren. We nemen ook de auto's mee terug. Niet dat er op technisch gebied iets aan zal veranderen, maar we willen de auto's graag zo goed mogelijk aanpassen aan de karakteristieken van het Maleisische circuit," meldde het team op de eigen website.

De grootste problemen van de F2012 zijn volgens Domenicali inmiddels onderkend en er wordt hard aan een oplossing gewerkt. "Met name het gebrek aan topsnelheid is een probleem. Daarnaast hebben we problemen met de tractie. De auto's zullen in Maleisië vrijwel identiek zijn aan die van Australië, we hopen echter nog wat winst te boeken met een goede afstelling."