'Javier Guzman opgelicht door ex-manager'

Monique Verlind (DJMO)

Javier Guzman zegt voor zes ton te zijn opgelicht door z'n voormalige manager. Volgens de 34-jarige cabaretier verdwenen de opbrengsten van zijn voorstellingen Por Dios en Oorverdovend geheel in de zakken van Frans Ruhl, die Guzman vanaf zijn 17e tot en met vorig jaar zakelijk begeleidde.

"De man die ik zeventien jaar lang heb beschouwd als een tweede vader, blijkt een ordinaire oplichter te zijn", zegt de cabaretier dinsdag in De Telegraaf. Hij vertelt onlangs uit wraak een kostbare toneelstoel van Wim Kan te hebben meegenomen uit het kantoor van Ruhl. "Ik moest een daad stellen."

De ex-manager van Guzman heeft een ander verhaal en beweert dat de cabaretier 'gewoon onmogelijk om mee samen te werken' is. "Hij heeft tal van verslavingen, is onhandelbaar en agressief. Ikzelf heb daarom de relatie met hem verbroken", laat hij weten.

De twee stonden maandag voor de rechter. Guzman geeft de stoel terug aan Ruhl, die op zijn beurt inzage geeft in de boekhouding. Bovendien keert laatstgenoemde een voorschot van honderdvijftigduizend euro uit aan de cabaretier.