Federer evenaart Nadal met toernooizege

Peterselieman

Roger Federer heeft zondag zijn negentiende masterstitel gewonnen. De Zwitser was in de finale van het ATP-toernooi in Indian Wells met 7-6 (7) en 6-3 te sterk voor John Isner. Met negentien zeges in masterstoernooien komt Federer op gelijke hoogte met Rafael Nadal. De Zwitser en de Spanjaard zijn daarmee de recordhouders. Eind vorig jaar won Federer in Parijs ook het vorige masterstoernooi.

De omstandigheden in de Californische woestijn waren verre van ideaal. Door de harde wind moesten de beide hoofdpersonen inspelen op steeds wisselende omstandigheden. Isner deed dat in het begin prima door breakkansen te creëren in Federers tweede opslagbeurt. De Zwitser hield echter stand en uiteindelijk, na een korte regenonderbreking na vijf games, was hij in een spannende tiebreak iets beter.

In de tweede set kreeg Federer steeds meer grip op het spel van Isner. De Amerikaan, die verrassend van Novak Djokovic had gewonnen in de halve finale, moest met name in de rally's steeds vaker het initiatief aan zijn tegenstander laten. In de zevende game leidde dat tot een break voor Federer en daarmee was het verzet van Isner definitief gebroken. Ook zijn volgende servicebeurt won de Amerikaan niet.