[FA Cup] Liverpool en Chelsea in halve finale

Frank (franklop)

Liverpool en Chelsea hebben zondag de halve finale van de FA Cup bereikt. De Reds wonnen nipt met 2-1 van Stoke City. Stewart Downing maakte de winnende goal. Chelsea won met 5-2 van Leicester City. Bij de Londenaren scoorde Fernando Torres twee keer. De Spanjaard had bijna een half jaar droog gestaan.

Liverpool had de handen vol aan het taaie Stoke. Luis Suarez zette de thuisploeg wel op voorsprong, maar Peter Crouch kopte de gelijkmaker in tegen zijn oude ploeg. Pas in de tweede helft kwamen de Reds weer aan de goede kant van de score. Downing zette zelf een een-tweetje op met Steven Gerrard en rondde die met een ziedend schot af.

Chelsea nam op Stamford Bridge vlot een veilige voorsprong van twee goals. Gary Cahill scoorde na twaalf en Salomon Kalou na zeventien minuten. Na rust scoorde de uitblinkende Torres zijn eerste treffer van de middag voordat Jermaine Beckford iets terugdeed. Torres scoorde nogmaals, maar nu hield Ben Marshall de marge op twee. In de laatste minuut maakte Raul Meireles de vijfde goal van Chelsea.

De andere twee halvefinalisten van het Engelse bekertoernooi zijn nog niet bekend. Everton en Sunderland speelden zaterdag met 1-1 gelijk en moeten een replay spelen. Het duel tussen Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers werd na 41 minuten gestaakt nadat Bolton-speler Fabrice Muamba getroffen was door een hartaanval.

In de halve finale komen er mogelijk twee derby's. Chelsea neemt het uit op tegen Tottenham of Bolton. Liverpool krijgt stadgenoot Everton of Sunderland op bezoek.