Gerrans wint Milaan - San Remo

Stefan (sportfreak)

Simon Gerrans is de winnaar geworden van Milaan - San Remo. De Australiër versloeg in een sprint Fabian Cancellara en Vincenzo Nibali. Nog voor de finale begon was duidelijk dat één van de favorieten kon worden doorgestreept.

Wereldkampioen Mark Cavendish moest al bij de beklimming van Le Manie lossen en zou in het vervolg van de koers geen rol meer spelen. De finale begon pas echt bij de beklimming van Cipressa, op ongeveer dertig kilometer van de finish. Johnny Hoogerland waagde daar een poging, maar werd al snel weer ingelopen. Een valpartij in de afdaling maakte een einde aan de kansen van de Belg Philippe Gilbert.

Op de laatste klim van de dag, de Poggio, viel de beslissing. Nibali sprong weg en kreeg Gerrans en Cancellara met zich mee. Het verschil met het peloton bleef klein, maar vooral dankzij het tempo van Cancellara werden de drie niet meer ingelopen. De sprint in de straten van San Remo werd vervolgens gewonnen door Gerrans, waardoor voor het tweede jaar op rij Milaan - San Remo een Australische winnaar kreeg. Vorig jaar was Matthew Goss de beste.