Wereldbeker reuzenslalom voor Hirscher

donroyco

Marcel Hirscher heeft de eindzege in de wereldbeker reuzenslalom op zijn naam geschreven. De 23-jarige Oostenrijkse skiër won voor eigen publiek in Schladming de laatste race op dit onderdeel. Na de eerste run, waarin zijn concurrent Ted Ligety (Verenigde Staten) een fout maakte, was Hirscher al zeker van de eindprijs. 

Voor Hirscher was het zijn eerste eindoverwinning. "Ik dacht voor de wedstrijd: ga ervan en je kunt die kristallen bol pakken als je het goed doet. Ik had ook nog wel wat geluk nodig. Het zat allemaal mee", aldus de Oostenrijker, die ook een Nederlands paspoort heeft. Op het ereschavot van de wereldbeker slalom stonden naast Hirscher zijn landgenoten Hannes Reichelt en Marcel Mathis.

De algemene wereldbeker ligt zondag ook nog in het vizier voor de skiër, die nu 25 punten voorsprong heeft op de nummer twee, de Zwitser Beat Feuz. "Ik moet afwachten of Beat meedoet morgen. Maar ik zal er zeker voor gaan. Ik heb vandaag een belangrijke stap gezet. Ik ga goed slapen en dan zullen we zien wat er morgen gebeurt."