George Clooney is weer op vrije voeten

Redactie

George Clooney is vrijdag kort na zijn arrestatie vrijgelaten. Na het betalen van een borgsom van honderd dollar is de 50-jarige acteur weer op vrije voeten, weet de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Clooney werd eerder op de dag opgepakt tijdens een demonstratie bij de Sudanese ambassade in Washington.

"Het was erg zwaar", grapte de acteur na zijn korte avontuur achter de tralies. "Heb je ooit met deze mensen in een cel gezeten?"

De acteur vindt dat er meer aandacht moet worden besteed aan de situatie in Sudan. "Een van die manieren om aandacht te krijgen was kennelijk om gearresteerd te worden. Blijkbaar mag je niet rondhangen bij de Sudanese ambassade", zegt Clooney. "We hopen dat het helpt en dat mensen beseffen dat het een tijdbom is en dat we moeten opschieten."

Volgens Clooneys woordvoerder waren de demonstranten aan het protesteren 'tegen het geweld dat de Sudanese overheid pleegt tegen onschuldige mannen, vrouwen en kinderen'. In totaal werden vijftien mensen gearresteerd, waaronder Clooneys vader Nick en enkele leden van het Amerikaanse Congres.

Volgens verschillende bronnen wilde Clooney gearresteerd worden om de aandacht te vestigen op Sudan, dat wordt verscheurd door interne conflicten. De acteur bracht vorige week nog een bezoek aan het Afrikaanse land.