Guardiola: "Bielsa beste trainer ter wereld"

Wessenator

Barcelona-trainer Josep Guardiola is laaiend enthousiast over diens collega Marcelo Bielsa, trainer van concurrent Athletic de Bilbao. Bilbao is tegenstander in de bekerfinale.

Barcelona neemt het op 25 mei op tegen Athletic de Bilbao in de finale van de Copa del Rey. Athletic de Bilbao staat onder leiding van trainer Marcelo Bielsa, en Josep Guardiola van Barcelona is laaiend enthousiast over de Argentijn.

"Hij is absoluut de beste trainer ter wereld. Ik ben blij dat hij in Spanje werkt zodat we allemaal van hem kunnen leren. Ik voorspel een fantastische bekerfinale met twee geweldige ploegen", aldus Guardiola tegenover Marca. Eerder noemde Guardiola Bielsa al als een geschikte kandidaat om hemzelf op te volgen, mocht hij weggaan bij de Catalanen.

FC Barcelona gaat zaterdag overigens op bezoek bij Sevilla, het staat tweede op de ranglijst met tien punten achter rivaal Real Madrid. Athletic Bilbao komt zondag in actie wanneer thuis Valencia ontvangt. Bilbao staat momenteel zevende op de ranglijst met 37 punten, één minder dan de nummers vijf Levante en Osasuna en één meer dan nummers acht Atlético Madrid en Espanyol.