Teambaas HRT: "Het gaat moeilijk worden"

Peterselieman

De teambaas van het HRT F1 Team, Luis Pérez-Sala heeft geen hoge verwachtingen van de Grand Prix van Australië. De coureur Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan konden vandaag met de nieuwe F112 slechts weinig ronden rijden, waardoor kwalificatie voor de race in Melbourne een illusie lijkt.

"Ik denk dat het moeilijk voor ons gaat worden. We zijn bij HRT op het moment namelijk nog niet bezig met het sneller maken van de auto, maar proberen er vooral voor te zorgen dat alles werkt en we morgen tijdens de laatste vrije training zoveel mogelijk ronden kunnen rijden," zei Pérez-Sala op de persconferentie na de eerste dag. "Hoe het daarna tijdens de kwalificatie gaat, zien we dan wel weer."

Hij vindt dan ook dat deze dagen als testdagen beschouwd mogen worden. "We zijn hier gekomen om, met het oog op de volgende races, zoveel mogelijk over onze auto's te leren. In Maleisië of China begint het kampioenschap voor ons dan pas echt. Dat zijn de Grands Prix waar we op snelheid hopen te komen en een basis willen leggen om vervolgens de rest van het jaar op uit te bouwen en steeds beter te worden."