FIA wil van getrapte neuzen af

Peterselieman

Autosportfederatie FIA bekijkt de mogelijkheid om voor het volgende Formule 1-seizoen van de getrapte neuzen af te komen. Voor dit jaar is om de botsveiligheid te vergroten de maximale hoogte van de neus verlaagd. De teams hebben de hoogte van de rest van de auto gelijkgehouden, wat geleid heeft tot de getrapte neus.

"We zullen het er tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van de technische werkgroep over hebben. In 2014 is het sowieso geen probleem meer, omdat de regels dan helemaal anders zijn en de neuzen nog veel lager worden. Maar we gaan zeker kijken of we voor volgend jaar ook al iets kunnen doen. We zouden allemaal graag een mooiere oplossing zien," zei FIA-directeur Charlie Whiting tegen Autosport.

Voor dit seizoen is dat geen optie meer. "Vorig jaar wist nog bijna niemand, op een kleine groep ontwerpers na, hoe de nieuwe wagens er precies uit zouden komen te zien. We wisten wel dat er iets aan hoogteverschil zou komen in de neus, maar we hadden niet verwacht dat het zo groot zou zijn en we hebben er daarom verder geen aandacht aan besteed. Hopelijk kunnen we iets doen voor 2013, maar voor nu moeten we er het maar mee doen."