Turnster Van Gerner naar de rechter

Peterselieman

Gymnastiekbond KNGU kan zich opmaken voor het volgende kort geding. In navolging van Jeffrey Wammes stapt Céline van Gerner nu naar de rechter. De turnster is het oneens met voordracht van Wyomi Masela naar de Olympische Spelen in Londen. "Wij willen een onafhankelijk oordeel van de rechter", zegt haar manager Ralph van Baasbank.

"Céline is de afgelopen twee jaar de beste turnster van Nederland geweest. Wij willen dat de KNGU de voordracht van Masela herziet." Door een blessure aan haar voet kon Van Gerner nog geen vormbehoud tonen. Na een revalidatie van enkele maanden maakte de specialiste op de balk eind februari haar rentree. Masela heeft wel aan de eisen van de bond voldaan.

Van Gerner vroeg donderdag aan de gymnastiekbond de keuze voor Masela te heroverwegen, maar de bond wees dit verzoek af. "Daarom kunnen we niets anders dan naar de rechter stappen. We gaan de procedure nu in gang zetten", besluit Van Baasbank.

De KNGU besloot in februari om Masela voor de dragen voor de Spelen. Haar onderdeel sprong wordt internationaal als minder zwaar bezet gezien door de bond en daardoor heeft zij meer kans op een finaleplaats in Londen.