Nederlander regisseert 'duivel' Mickey Rourke

dekatophetspek

De Nederlandse Roel Reiné gaat Mickey Rourke en Danny Trejo regisseren in de avonturenfilm Dead in Tombstone. Rourke speelt in de film de duivel, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Dead in Tombstone gaat over de bendeleider Guerrero Hernandez, gespeeld door Trejo. Nadat hij zijn halfbroer, een rol van Michael Hall, heeft bevrijd uit de cel, wil hij een dorpje plunderen, maar dat loopt gruwelijk uit de hand en hij sterft. Hij sluit een pact met de duivel om wraak te kunnen nemen.

De 42-jarige Brabander, die in 1999 een Gouden Kalf won voor de regie van The Delivery, werkt sinds 2004 in de Verenigde Staten. Hij regisseerde Trejo, bekend van Machete, eerder in Death Race 2 met Sean Bean in een van de hoofdrollen.

Reiné kondigde eerder dit jaar aan weer een Nederlandse speelfilm te willen maken. Met Klaas de Jong werkt hij aan een episch drama over het leven van zeeheld Michiel de Ruyter. Wanneer die film in productie gaat, is nog niet bekend. De Nederlandse regisseur begint volgende week aan de opnamen van Dead in Tombstone.


Nederlander regisseert 'duivel' Mickey Rourke (Foto: Novum)