Rolling Stones produceren eigen documentaire

dekatophetspek

De Rolling Stones gaan een documentaire produceren ter ere van hun 50-jarige jubileum. De film toont de Stones van hun begindagen in 1963 tot nu en bevat veel beelden van het reizen tijdens concerttours en opnames in de studio. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De film wordt geregisseerd door documentairemaker Brett Morgen, die eerder al twee tv-series maakte over de muziekwereld. On Tour volgde honderd popbands tijdens hun optredens en zijn miniserie Say It Loud: A Celebration of Black Music in America gaat over de zwarte muziek in de Verenigde Staten. Voor zijn boksdocumentaire On the Ropes kreeg Morgen een Oscarnominatie.

Morgen belooft een film die 'alle conventies aan z'n laars lapt'. "We laten een compleet beeld zien en horen, waardoor de kijker zich helemaal in de wereld van deze band waant."

De film van Morgen wordt de laatste in een lange reeks documentaires die zijn gemaakt over de Rolling Stones. In 2008 kreeg Martin Scorsese nog lovende kritieken voor zijn documentaire Shine a Light, die ook ging over de gehele carrière van de band. In 2010 verscheen Stones in Exile, over de invloed van hun album Exile on Main St. uit 1972.

De nog titelloze documentaire van Morgen moet volgend jaar verschijnen.


Rolling Stones produceren eigen documentaire (Foto: Novum)