FC Eindhoven: "Vertrek Faber nog niet afgerond"

Sjors (Sj0rSz)

Het vertrek van Ernest Faber van FC Eindhoven naar PSV is nog niet in kannen en kruiken. Dit heeft een woordvoerder van de tweede club uit Eindhoven, Hans van Brunschot, vanavond aan FOK!sport laten weten.

Faber staat nadrukkelijk in de belangstelling van PSV, dat eerder vandaag trainer Fred Rutten ontsloeg. Philip Cocu zal in elk geval de resterende wedstrijden van de ploeg uit het Philips Stadion afmaken. Daarnaast is men druk bezig met een poging om Faber definitief aan te trekken. Zo meldde PSV eerder vandaag dat de komst van Faber rond zou zijn, maar volgens FC Eindhoven is dit niet waar.

"Op dit moment is er nog geen akkoord bereikt tussen FC Eindhoven en PSV aangaande de transfer van Ernest Faber. Wij als FC Eindhoven hebben onze voorwaarden bij PSV kenbaar gemaakt. Gesprekken zijn nu gaande", liet Van Brunschot in een korte reactie weten.

Faber koos op 21 juni 2010 voor een avontuur bij FC Eindhoven. Hij was destijds de opvolger van Jan Poortvliet die naar Telstar vertrok. In zijn eerste seizoen sloot de club de competitie op de twaalfde plaats af. Dit seizoen gaat het een stuk beter en strijdt de ploeg mee om de bovenste plaatsen in de Jupiler League.