Jade Raymond onthult binnenkort Splinter Cell 6

Stefan Walthie (StefanW)

Gameontwikkelaar Jade Raymond onthult binnenkort het zesde deel in de spionagereeks Splinter Cell. Dat schrijft het gamevakblad Develop. Raymond heeft de leiding over een team binnen gamestudio Ubisoft Toronto.

"Ik ben verheugd over wat we bereikt hebben met dit team", zei de Canadese gameontwikkelaar tegen het vakblad. Raymond benadrukt in het interview dat de gamestudio nog niet bezig is met een nieuwe gameserie. "We werken nu honderd procent aan de nieuwe Splinter Cell", zei ze.

Raymond stond eerder aan het hoofd van Ubisoft Montreal waar zij werkte aan de eerste game in de Assassin's Creed-reeks. Deze serie is uitgegroeid tot een van de populairste reeksen van uitgever Ubisoft.

Het is voor Ubisoft te hopen dat de ontwikkeling van de zesde Splinter Cell beter verloopt dan het voorgaande deel. Splinter Cell: Conviction werd in 2007 aangekondigd en verscheen, na meerdere malen te zijn uitgesteld, in 2010 in de winkel. Met een snellere manier van spelen en meer nadruk op actie onderscheidde de game zich van eerdere spellen.


Jade Raymond onthult binnenkort Splinter Cell 6 (Foto: Novum)