Kramer: "Beste race van het seizoen"

Peterselieman

Sven Kramer won vandaag bij de wereldbekerfinale schaatsen in Berlijn met overmacht de 5.000 meter. De Fries zette een tijd neer van 6.14,68 en bleef hiermee zijn naaste concurrent Bob de Jong ruim drie seconden voor. De TVM-rijder was dan ook zeer tevreden.

Kramer toonde met twee slotronden van 29,4 en 29,3 seconden aan dat het met zijn vorm goed zit. "Dit was misschien wel de beste rit van het seizoen. Het ging in het begin redelijk makkelijk. Ik voelde dat ik kon versnellen als ik dat wilde en ik kon dat aan het einde ook," zei Kramer na afloop. Hij leek aan de streep dan ook niet vermoeid te zijn.

De TVM-rijder is blij met het besluit om het vorig wereldbekerweekend in Heerenveen te schrappen en om in Berlijn niet met de achtervolgingsploeg mee te doen. "Ik heb er goed aan gedaan. Het keuzes maken bevalt goed. Ik zou natuurlijk het liefste wel alles willen rijden, maar dat is niet verstandig." Hij zal daardoor op het WK-afstanden geen 10.000 meter rijden, maar dat doet geen afbreuk aan zijn vertrouwen. "Alles valt steeds beter op zijn plek."