Button: "Teams lieten zich niet in kaarten kijken"

Peterselieman

McLaren-coureur Jenson Button is ervan overtuigd dat vele Formule 1-teams bij de wintertests niet het achterste van hun tong hebben laten zien. De Britse wereldkampioen van 2009 weet dan ook niet hoe volgende week bij de eerste race in Australië de pikorde zal zijn.

"Ik ben tevreden over onze voorbereiding. In vergelijking met vorig jaar hadden we een zeer solide voorseizoen. Het is lastig om nu al iets over de onderlinge krachtsverhoudingen te zeggen, omdat veel teams zich niet in de kaarten lieten kijken tijdens de tests, maar volgens mij zit het extreem dicht bij elkaar. Ik kan niet wachten om erachter waar wij staan," zei Button.

De Brit kijkt erg uit naar de start van het nieuwe seizoen in Australië. "Ik heb veel goede herinneringen aan Melbourne. In 2000 reed ik er mijn eerste race, wat een behoorlijk intense ervaring was, en in 2006 scoorde ik er de pole. Mijn mooiste herinneringen zijn echter de overwinning die ik er in 2009 boekte voor Brawn GP, vanaf pole, en mijn onverwachte zege in 2010, wat mijn eerste overwinning voor McLaren was."