Twaalf jaar geëist voor doden vriend kleindochter

Harry

Tegen een 66-jarige man uit Den Haag is vrijdag twaalf jaar cel geëist voor het doodschieten van de vriend van zijn kleindochter. Het Openbaar Ministerie in Den Haag verdenkt de man ervan dat hij in april vorig jaar twee keer met een revolver op het slachtoffer schoot. De man stierf in de armen van zijn vriendin.

De kleindochter en haar vriend waren de bewuste nacht uitgeweest in Amsterdam. De man bracht zijn vriendin samen met een paar vrienden thuis. Voor de woning van de vrouw stonden ze nog even te praten, volgens getuigen heel hard. Ook haar opa en oma wonen in het appartementencomplex van de vrouw.

Volgens de opa en oma hadden het slachtoffer en zijn vriendin ruzie op straat en sloeg de man de kleindochter. De kleindochter ontkent dit echter en ook getuigen zeggen niets te hebben gezien. De oma zou daarna het raam hebben geopend en het slachtoffer hebben uitgescholden. Ook gooide ze spullen in de richting van de vriend van hun kleindochter. Die gooide iets terug.

De oma kwam daarop gewapend met een klok en een mes naar buiten, gevolgd door haar echtgenoot, die vanaf zijn nachtkastje een revolver had gepakt. Het slachtoffer liep weg richting de auto waarmee hij was gekomen, maar de opa liep recht op hem af en schoot hem van dichtbij met twee kogels dood.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.