Castillion krijgt kans bij Ajax

Peterselieman

Geoffrey Castillion krijgt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans om zich te bewijzen bij Ajax. Dat zegt de aanvaller, die momenteel op huurbasis voor RKC Waalwijk speelt, vrijdag in de Telegraaf. "Ik heb de trainer gesproken en ben blij dat ik de voorbereiding mag meemaken. Ik wil laten zien dat ik in Waalwijk stappen heb gemaakt."

Castillion is door de komst van Krisztián Németh in de winter lang niet altijd zeker van een basisplaats. "Ik besef dat ik bij RKC goede en minder goede wedstrijden heb gespeeld", zegt de maker van vijf eredivisiedoelpunten. "Mijn belangrijkste winst is dat ik na een jaar blessureleed nu een seizoen fit ben en alles meetrain. Eind maart heb ik nog een gesprek met meneer De Boer."

Ook als hij het niveau van Ajax niet aan blijkt te kunnen, hoopt de 20-jarige spits volgend seizoen een stap te maken. "Mocht ik nog een jaartje nodig hebben en Ajax me weer willen verhuren, dan wil ik het liefst naar een club uit de middenmoot van de Eredivisie. RKC staat daar nu wel, maar ik wil dan graag naar een stabiele subtopper."

Mogelijk krijgt Castillion zondag al de kans om zijn kunsten aan De Boer te vertonen. Ajax en RKC staan dan in de Arena tegenover elkaar.