Cavendish wint tweede rit Tirreno-Adriatico

Boris (borisz)

Mark Cavendish heeft donderdag de tweede rit van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Britse wereldkampioen van Team Sky troefde na 230 kilometer in de straten van Indicatore Oscar Freire (Katusha) en Tyler Farrar (Garmin-Barracuda) af in de massasprint. Vacansoleil-sprinter Kenny van Hummel was op de zesde plaats de beste Nederlander. De blauwe leiderstrui blijft in het bezit van Matthew Goss (Greenedge).

De etappe voltrok zich volgens een voorspelbaar scenario. De Italianen Stefano Pirazzi (Colnago-CSF Inox) en Diego Caccia (Farnese Vini- Selle Italia) reden bijna de hele dag op kop, maar werden twintig kilometer voor de meet ingerekend. Op een klimmetje op acht kilometer van de meet koos Enrico Gasparotto (Astana) het hazenpad.

De Italiaan werd echter al snel weer opgeslokt door het jagende peloton, dat ook Greg Van Avermaet geen kans gaf om weg te komen. Farrar werd door zijn ploegmaats perfect voor de sprint afgezet, maar de Amerikaan viel in de laatste meters stil.

Winnaar Cavendish boekte zijn vierde seizoenszege. Hij won eerder twee etappes in de Ronde van Qatar en zegevierde ook in de semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne.